Септ.
28
СВЕЧАНО ОТВОРЕНА НОВА ТРАФОСТАНИЦА 110/35/10 кВ НА УБУ

 


Фото: ЕДС/Александар Василић

На Убу је свечано пуштена у рад нова трафостаница 110/35/10 kV, која је прикључена на нови двосистемски далековод 110 kV ЕМС-а. Свечаном отварању присуствовали су в.д. директор Електродистрибуције Србије д.о.о. Београд Бојан Атлагић, директорка Електромреже Србије Јелена Матејић и градоначелник Уба Дарко Глишић. В.д. директор Електродистрибуције Србије Бојан Атлагић је нагласио да је пуштање нове трафостанице на Убу веома значајан догађај за електроенергетски систем Србије, као и за саму општину Уб. Он је нагласио да је нова трафостаница ТС 110/35/10 kV настала реконструкцијом некадашње трафостанице ТС 35/10 kV.

„У нову трафостаницу је уграђена најсавременија опрема, а укупна инсталисана снага ове трафостанице је 31,5 MVA, са могућношћу да се инсталисана снага удвостручи, када буде било потребе“, нагласио је Атлагић.

Он је истакао да је у овај пројекат укупно уложено око 300 милиона динара.

„Значај нове трафостанице за општину Уб је у томе што ће обезбедити стабилније и квалитетније напајање електричном енергијом и боље напонске прилике, а за Електродистрибуцију Србије је веома важно што ће нова трафостаница смањити губитке на овом подручју“, рекао је в.д. директора Електродистрибуције Србије д.о.о. Београд Бојан Атлагић. Он се захвалио општини Уб на помоћи у реализацији овог капиталног пројекта, као и свим извођачима радова.


Фото: ЕДС/Александар Василић

Директорка Електромреже Србије Јелена Матејић је нагласила да је нова трафостаница прикључена на преносну мрежу ЕМС-а новим двосистемским далеководом, по принципу улаз -излаз, од постојећег далековода 110 kV ТС Тамнава Западно поље – ТС Ваљево 3. Она је нагласила да је нови далековод дугачак више од 8 километара, а подигнуто је 38 стубова. Укупна вредност новог далековода износи око 200 милиона динара. Градоначелник Уба Дарко Глишић захвалио се Држави Србији, Електродистрибуцији Србије и ЕМС-у на великој инвестицији од укупно око пола милијарде динара, која ће омогућити стабилније и квалитетније снабдевање електричном енергијом, али и даљи развој ове општине. Он се посебно захвалио Електродистрибуцији Србије на помоћи у унапређењу дистрибутивне мреже у циљу задовољавања захтева инвеститора на територији општине Уб.

 

Септ.
08
ПЛАНИРАНА ИСКЉУЧЕЊА ЗБОГ РЕКОНСТРУКЦИЈЕ ТРАФОСТАНИЦЕ ТС 110/35kV БЕОГРАД 10

 

Због обимних инвестиционих радова на реконструкцији трафо станице ТС 1 10/35kV Београд 10, који су планирани за недељу 11.9.2022. у периоду од 6,00 – 14,00 часова, без електричне енергије биће следећи потрошачи:

 

  1. 1. Већи део конзума трафо станице ТС 35/10kV Обреновац
  2. 2. Већи део конзума трафо станице ТС 35/10kV Стублине
  3. 3. Цео конзум трафо станице ТС Ратари
  4. 4. Цео конзум трафо станице ТС 35/10kV Ворбис
  5. 5. Мањи део конзума трафо станице ТС 35/10kV Умка.

 

Планираним искључењем у недељу 11.9.2022. године од 6,00 – 14,00 часова биће обухваћена следећa насеља у општини Обреновац: Уровци, Звечка, Трстеница, Скела, Обреновац, Ратари, Рвати, Кртинска, Бело Поље, Бргулице, Бровић, Дрен, Грабовац, Љубинић, Орашац, Пироман, Ушће, Велико Поље и Вукићевића, као и део насеља Умка на територији општине Чукарица.

Напомињемо да ће делови наведеног конзума у недељу 11.9.2022. године у периоду 4,00 – 6,00 часова сукцесивно бити искључивани са мреже, због припреме радова. Такође, по завршетку радова, у периоду од 14,00-15,00 часова напајање наведеног конзума биће сукцесивно обнављано.

Детаљније информације корисници могу наћи на интернет презентацији Електродистрибуције Србије www.elektrodistribucija.rs у рубрици Планирана искључења

 

АВГУСТ
20

 

Одложени радови на реконструкцији трафо станице БЕОГРАД 10

Због најављених непогода са грмљавином, планирани инвестициони радови на реконструкцији трафо станице ТС 1 Београд 10, који су требали да се реализују у недељу 21.8.2022. у периоду од 6 – 14 часова, одложени су до даљњег. О новом термину радова јавност ће бити благовремено обавештена.

Радови су одложени због безбедности извођача радова, с обзиром на најављене непогоде са грмљавином. Због овог одлагања, конзум који обухвата насеља на територији општине Обреновац и део насеља Умка на територији општине Чукарица неће бити планирано искључени са дистрибутивне мреже у недељу 21.8.2022.